dijous, 12 de gener del 2012

RACÓ D’ EXPERIMENTACIÓ

Nosaltres hem plantejat realitzar el racó de l’experimentació per a alumnes de P3.  Per realitzar aquest racó, necessitarem un espai on la distribució d’aquest possibiliti el treball en petits grups. El racó d’experimentació es realitzarà durant tot l’any, però segons el moment del curs es proposarà un material determinat per realitzar l’activitat. Així doncs el projecte que presentem es tracta d’utilitzar aquest racó per treballar la tardor a partir de diferents aliments.

L’experimentació és una font de curiositat. La curiositat és un fet innat en els infants i per aquest motiu hem de deixar que la potenciïn per poder desenvolupar-la;  els infants podran explorar, manipular i experimentar amb diferents materials.
El racó constarà de tres propostes d’activitat: per una banda s’experimentarà amb fruita;  en una altra sessió amb xocolata; i per últim amb espècies i llegums.
Després de realitzar el racó proposat, els infants aniran d’excursió a diferents llocs per contextualitzar tots aquells conceptes que han après i així assimilar i estructurar els esquemes de coneixement correctament. Aniran al camp, al mercat i al museu de xocolata.
Amb el nostre racó el que pretenem és treballar els següents objectius:

•    Desenvolupar hàbits d’autonomia personal i social, en la utilització dels espais i materials.

•    Ser conscients de les seves capacitats i límits , desenvolupant actituds de superació davant les dificultats.

•    Potenciar la motricitat fina.

•    Millorar la capacitat d’atenció, la concentració i la memòria.

•    Estimular el raonament lògic a partir de l’experimentació.

•    Potenciar i descobrir sensacions olfactives, gustatives, tàctils i visuals.

•    Fomentar relacions socials amb els companys.

•    Aprendre a observar, manipular, experimentar i crear.

•    Desenvolupar la creativitat, imaginació i el pensament.

•    Treballar hàbits d’higiene i d’ordre.

•    Conèixer els colors de la tardor a partir de diversos aliments.

•    Comprendre quin és la procedència dels aliments: per exemple les fruites dels arbres.

•    Gaudir de l’experimentació.


AUTORS:
Jose Mª Buitrago
Ana Mª Lopez
Raquel Salvador
Sara Gallardo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada